Ekonomi

Bakanlık kurumlarında 1923 yaşlıya dijital okuryazarlık eğitimi verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlılara Yönelik Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimi kapsamında 43 ilde bakanlığa bağlı kurumlarda 1923 yaşlıya dijital okuryazarlık eğitimi verildiğini belirtti.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, etkili ve sağlıklı yaşlanma vizyonu doğrultusunda, gelişen dünyaya uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla yaşlıların dijital becerilerini güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

“Dijitalleşmenin günlük yaşamda giderek yaygınlaştığı günümüz dünyasında, yaşlı bireylerin ihtiyaç duyacağı teknolojik yaklaşımları tanıması, öğrenmesi ve kullanması her zamankinden daha önemli.”Göktaş, bu kapsamda bakanlık olarak Yaşlılara Yönelik Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimi çalışmalarını hızlandırdıklarını vurguladı.

Yaşlıların dijital ve finansal okuryazarlık yetkinliklerine yönelik hazırlanan eğitim programının ilk olarak 2021 yılında pilot il seçilen İstanbul’daki 5 huzurevinde başladığını belirten Göktaş, şöyle konuştu:

“Daha sonra geliştirilen programlarla hızlandırılan eğitimler kapsamında 43 ildeki huzurevleri ve çeşitli merkezlerde toplam 1923 yaşlıya Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimi verildi. Hizmet alan yaşlılara yönelik dijital okuryazarlık eğitimleri devam ediyor Bakanlığımıza bağlı huzurevlerinden yaşlı bireylerin ihtiyaç duyacağı teknolojik yaklaşımları tanımalarına, öğrenmelerine ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla “Kuruluşlarımızdan hizmet alan yaşlılarımızın isteyerek katıldığı ücretsiz eğitimlerin devamını hedefliyoruz.” Bunu diğer illere de yaygınlaştıracağız.”

10 “DİJİTAL BAHAR ODASI” HİZMET VERMEKTEDİR

Bakan Göktaş, Sağlık Bakanlığına bağlı huzurevlerinden hizmet alan yaşlıların dijital okuryazarlığını geliştirmek amacıyla Ankara, İstanbul, Aydın, Bursa, İzmir, Osmaniye, Samsun ve Erzincan’daki 9 huzurevinde 10 Dijital Bahar Odasının bulunduğunu belirtti. Bakanlığımızca teknolojiye uyumlarının kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.

Göktaş, “Teknoloji odalarımız huzurevi sakinlerine sevdikleriyle bir araya gelme olanağı sağlıyor. Büyüklerimizin teknolojik araçlar ve teknolojik imkanlardan yararlanarak uzaktan görebilmeleri, tanışabilmeleri, seslerini duyabilmeleri, sevdikleriyle görüntülerini görebilmeleri bizi mutlu ediyor. Bu odalarda internet etkin.”sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Basınevleri Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu