Haber

Sivas’ta 21 bin 484 depremzede ağırlandı

SİVAS Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, Sivas’ta 21 bin 484 depremzedenin misafir edildiğini belirterek, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Uyum Merkezinde deprem bölgesinde ve kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sivas Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AFAD yetkilileri ve il protokol üyeleri katıldı. Toplantıda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, Sivas olarak depremin olduğu ilk günden itibaren Malatya’nın Doğanşehir ilçesinin uyumlaştırma çalışmalarını üstlendiklerini belirterek, “39 mahallemiz ve 1 mahallemiz var. nüfusu 38 bin 136 olan Doğanşehir ilçemizde çalışmalarımız başladı.Şu ana kadar 65 konteyner gönderildi ve konteynerkentin alt yapı çalışması tamamlanmak üzere.Yaklaşık 300 konteyneri buraya yerleştirmeyi planlıyoruz.300 konteyner olduğunda Oluşturulursa bu konteyner kentteki çalışmalarımız tamamlanacak.Yine Doğanşehir ilçesinde 12 ayrı noktada sıcak yemek hazırlanıyor.42 vatandaşımız depremi atlattı.

Sivas’a gelen depremzedelerle ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Öztürk, “Şu an itibariyle 21 bin 484 depremzedeyi ilimizde ağırlıyoruz. Bunlardan 12 bin 485’i toplu barınma alanlarında, diğerleri ise ağırlanıyor. Vatandaşlarımız tarafından. Evde kalıyor. Yine depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için 3 noktada yardım dağıtım noktalarımız var” dedi. BAŞKAN: TOKİ BİNALARI HASAR GÖRDÜ Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde depremin olduğu ilk günden itibaren koordinasyonu sağlamakla görevlendirilen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Deprem bölgelerinde bunu TOKİ aracılığıyla gördüm. inşa edilen binalar. Yani TOKİ’nin yaptırdığı kamu kurumlarında ve TOKİ’nin yaptırdığı konutlarda herhangi bir hasar yok. Dün TOKİ başkanımız, Murat Kurum bakanımız ve tarım bakanımız. TOKİ’nin bunda en değerli faktörü nedir diye sorduğumda doğru yerde zemini seçtik. ‘İş gücünü kullanarak bina yaptık’ dediler. Bu çok kıymetli. Yine bu şu anlama geliyor: düzeltici tedbirler alır, doğru planlama yaparsak depremin tahribatını azaltabiliriz.Bu noktada başta belediyeler olmak üzere hepimize düşen dersler var.İnşallah bunu değerlendirerek Rabbimiz bizi böyle bir duruma düşürmez. Böyle bir şeyi tekrar yaşıyoruz ama Allah’tan gelecek bir şeye de hazırlıklı olmamız gerektiğini gördük.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu